Tuesday, 14 July 2020
Mining Forum Invitation - 18 July, Perth
Austmine Limited
/ Categories: Partner Events

Mining Forum Invitation - 18 July, Perth

Australian mining industry is poised for stronger growth. Leading companies are investing in technology to improve automation, safety and productivity of their operations.

This forum will cover topics such as best practices in network security and performance, safety concepts, mining standards, production intelligence and creating smarter machines to reduce inefficiencies and energy costs in mining operations.

Guest Speakers:

Bill Marmion (Shadow Minister for Mines and Petroleum; Innovation and Disruptive Technologies; Defence Issues; Science)

Christine Gibbs-Stewart, CEO, Austmine

Claire Negus, General Manager Commercial, Primary Delta

Register Now

Event Details

Refer a friend

Don’t miss this invaluable opportunity to network, discuss opportunities and challenges with mining executives, engineers, system integrators and OEMs within the mining industry.Register Now!

Agenda:

TIME

DURATION

TOPIC

8:30am

30mins

Registration Open

9:00am

40mins

Welcome & Introductions
Keynote Speaker: Bill Marmion, Shadow Minister for Mines and Petroleum; Innovation and Disruptive Technologies; Defence Issues; Science.
Topic: Western Australia’s Mining outlook and the technology transforming the industry.

9:40am

50mins

The Connected Mine - getting the basics right using smart technology.

10:30am

15mins

Break

10:45am

30mins

The Shifting Technology Landscape in Mining Networks.

11:15am

30mins

The value of using global standards for mining operations. New global standards that are required for modern mining operations that the GMSG are addressing.

11:45am

30mins

How to increase productivity of your operation and ensure safety at the same time.

12:15pm

45mins

Lunch

1:00pm

45mins

Mining’s next horizon with the METS (Mining Equipment, Technology and Services) sector in Australia.

1:45pm

30mins

Diversity in Mining: Understanding the people enabling your digital journey.

2:15pm

15mins

Break

2:30pm

30mins

Digital Twins: Creating Smarter Machines on time and on budget.

3:00pm

30mins

Scalable Analytics: Delivering value and access to production intelligence.

3:30pm

30mins

The Connected Mine

4:00pm

Event Close


 

For more information please contact:
Contact:Dawn Grady
Email:dgrady@ra.rockwell.com
Web:www.rockwellautomation.com/en_AU

Image

Print
1625
Previous Article FREE event: MRIWA Tech Talk - Minerals Systems Analysis: 12 July, 2018 in Perth
Return
Next Article Get 2 the Core Competition: Automatically Detect Drill Core Tray Outlines in Core Photography - 25 Jun - 23 Jul

Theme picker

Austmine Programs

All Programs

Austmine Publications

All Publications

GET SOCIAL

SUBSCRIBE to our newsletter

Loading

Austmine

 

OZ METS Hub

WonderWebs.comTerms|Privacy|Copyright © 2020 Austmine | Mining Equipment, Technology and Services (METS) Sector
Back To Top